Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja (inaczej suszenie sublimacyjne) polega na usunięciu wody z zamrożonego produktu. Po procesie mięso zachowuje ten sam zestaw białka, tłuszczu oraz witamin.
Liofilizowane mięso zachowuje swój smak i zapach, dlatego psy i koty je uwielbiają.
Odznacza się wysoką jakością, gdyż proces zachodzi w warunkach, które ograniczają ryzyko pojawienia się reakcji niepożądanych, takich jak utlenianie.
Dzięki liofilizacji, przekąski zachowują wartości odżywcze świeżej jagnięciny.
Dlaczego mięso jagnięce to dobry wybór dla psa i kota?
Mięso jagnięce jest delikatne i lekkostrawne. Sprawdza się dla zwierząt z nietolerancją lub alergią pokarmową. Dzięki sporej zawartości białka, korzystnie wpływa na rozwój młodych zwierząt oraz pomaga w trakcie rekonwalescencji.
- Jest doskonałym źródłem białka
Ponieważ psy i koty to urodzeni mięsożercy, białko zwierzęce to najważniejszy element ich diety. Liofilizowane mięso jagnięce zawiera około 68% białka, które odpowiada za silne mięśnie, wspiera zdrową skórę i sierść oraz wzmacnia układ odpornościowy kota i psa.
- Zawiera odpowiednią ilość żelaza
W przeciwieństwie do innych źródeł mięsa, takich jak kurczak i ryby, jagnięcina zawiera większe ilości żelaza, którego odpowiednia ilość w organizmie chroni przed anemią.
- Stanowi doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i CLA
Jagnięcina jest dostawcą zdrowych kwasów tłuszczowych, które działają przeciwzapalnie, wspierają immunologiczną odpowiedź organizmu, funkcjonowanie stawów oraz wzmacniają kondycję sierści.
- Zawiera cynk.
Cynk jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, a jego odpowiednia ilość w organizmie zapobiega nowotworom.
- Wspiera zdrowy układ nerwowy.
Mięso jagnięce zawiera witaminy z grupy B, w tym witaminy B2, B3, B6 i B12, które wzmacniają układ nerwowy psa. Jest dobrym wyborem zarówno dla zwierząt w okresie rozwoju, jak i zwierząt starszych.
Co wyróżnia Zdrowy Przysmak od AmazoniaZoo.pl?
- dobry skład – Twój pies i kot to mięsożercy, a nasze przekąski to 100% mięsa lub ryby, bez barwników, wzmacniaczy smaku;
- przejrzystość – Twój zwierzak otrzymuje dokładnie to, co widzisz;
- bezpieczeństwo – liofilizacja mięsa pozwala pozbyć się z niej bakterii, które sprawiają, że żywność się szybko rozkłada (to metoda konserwowania bez użycia konserwantów);
- naturalna smakowitość – dzięki procesowi liofilizacji mięso smakuje i pachnie tak samo (a nawet lepiej), dlatego to doskonały przysmak dla psich i kocich niejadków;
proces produkcji – mięso jest mrożone szokowo, w ekstremalnie niskiej temperaturze. Proces liofilizacji usuwa z surowców wyłącznie wodę, zostawiając całą dobroć składników odżywczych, w skoncentrowanej formie!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.