Na czym polega wypiekanie karmy?
Produkcja karm wypiekanych w piecu przypomina pieczenie ciastek. Z tą różnicą, że trwa dłużej i odbywa się w niższych temperaturach. Naturalne składniki odżywcze i witaminy zawarte w produktach wyjściowych są lepiej zachowane w porównaniu do zwykłych metod produkcji (gdzie składniki są najpierw gotowane, a potem dodatkowo suszone w wysokich temperaturach).
Ponieważ podczas produkcji nie ma tak dużych strat wartości odżywczych i smaku, jak w czasie ekstruzji, producenci nie muszą spryskiwać chrupek tłuszczem i wzmacniaczami smaku. Karma nie jest tłusta w dotyku i pięknie pachnie. Możesz schować ją do kieszeni i stosować jako przysmak podczas spacerów.
Dla psów wrażliwych, z nietolerancją pokarmową oraz zwierząt z chorą wątrobą.
Dzięki wstępnej obróbce podczas pieczenia, skrobia łatwiej się trawi, a żołądek Twojego psa nie jest obciążony nadmierną pracą. Krokiety są twarde, kruche i średniej wielkości, zapobiegają zbyt szybkiemu jedzeniu, czy połykaniu karmy, które kończą się zwykle wymiotami.
Ze względu na małą zawartość tłuszczu, karmy Ritzenberger to dobry wybór dla psów z chorą wątrobą lub trzustką.
Prosty skład i rodzinna produkcja.
Dodatkową zaletą karm pieczonych jest prosty skład. Dzięki krótkiej liście składników, karmy sprawdzają się dla psów z alergią lub w trakcie diety eliminującej.
Karmy Ritzenberger powstają w rodzinnej manufakturze, ze składników jakości spożywczej. Oprócz mięsa kaczki w składzie znajdziesz ziemniaki, marchew, jabłka i zioła. Bez konserwantów, zbóż oraz strączków. Producenci podpisują się pod wszystkimi recepturami własnym nazwiskiem.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.