Przysmaki Paul & Paulina w niczym nie przypominają komercyjnych przysmaków dla zwierząt.
Powstają w rodzinnej manufakturze w najczystszym regionie Dolnej Bawarii. Wszystkie składniki są jakości spożywczej. Mięso jest pokrojone ręcznie, a potem delikatnie i powoli suszone.
Wszystkie produkty Paul & Paulina powstają z wiary, że naturalne jedzenie potrafi leczyć oraz z przekonania, że psy powinny jeść to, co zaplanowała dla nich natura, czyli jak najmniej przetworzoną mięsną dietę.
W tych przysmakach nigdy nie znajdziesz gliceryny, konserwantów i składników modyfikowanych genetycznie.
Konina to jedno z najbardziej zdrowych i hipoalergicznych rodzajów mięsa. Jako tzw. nowe białko sprawdza się dla psów z alergią i nietolerancją pokarmową. Jest bogata w białko, witaminy z grupy B i minerały, takie jak: żelazo, selen i cynk. A to oznacza, że karmienie psa mięsem końskim wspomaga prawidłowy rozwój mięśni i metabolizm. Poprawia też wygląd skóry i sierści.
Krojone płuca końskie sprawdzają się jako lekkostrawny i niskotłuszczowy przysmak treningowy. Są kruche i dzielą się na mniejsze kawałki. Nie brudzą rąk – w czasie spaceru możesz je trzymać nawet w kieszeni.
Regionalność i ekologia.
Składniki, które trafiają do kuchni Paul & Paulina pochodzą od regionalnych bawarskich dostawców. Mięso nie jest poddawane obróbce wstępnej, lecz przetwarzane na świeżo z ubojni.
Powolne suszenie w niskiej temperaturze pozwala zachować naturalne witaminy i składniki odżywcze. Dzięki temu Twój pies otrzymuje nie tylko smaczną, ale też zdrową przekąskę.
Energia do procesu suszenia pochodzi z własnej elektrociepłowni, a powstałe ciepło jest ponownie wykorzystywane w procesie odzysku ciepła. Opakowania Paul & Paulina są certyfikowane i w ponad 99% nadają się do recyklingu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.