Co to jest liofilizacja?
To proces, który polega na suszeniu po wcześniejszych zamrożeniu. Nie ma lepszego sposobu, aby zachować wartości odżywcze żywności. W procesie liofilizacji mięso jest najpierw szokowo mrożone, a potem w drodze sublimacji usuwa się z niego wodę. I woda to jedyna rzecz, którą to mięso traci. Witaminy, białko i cała wartość odżywcza nie ulega zmianie! Mięso zachowuje swój smak i zapach, dlatego psy i koty je uwielbiają.
Dlaczego kozina?
Kozina to jeden z najdelikatniejszych rodzajów mięsa. Sprawdza się dla zwierząt z alergią pokarmową na wołowinę, kurczaka czy jagnięcinę. Jeśli Twój zwierzak po wszystkim się drapie i szukasz dla niego bezpiecznego smakołyku, to kozia wątróbka jest dla Ciebie.
Wątróbka jest najbardziej odżywczym narządem. Zawiera wszystkie niezbędne minerały, jak wapń, cynk, fosfor czy magnez oraz witaminy. Stanowi potężne źródłem witaminy A, która odpowiada za zdrowie oczu, zmniejsza ryzyko stanów zapalnych Ma ważne znaczenie dla funkcjonowania układu immunologicznego, skóry i błon śluzowych.
Liofilizowane mięso i podroby są lekkie i kruche. Z uwagi na bogactwo składników odżywczych, możesz stosować je nie tylko jako smakołyk, ale też naturalna multiwitaminę.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.