Dlaczego liofilizowane serca kurczaka?
Serca kurczaka to solidna dawka witaminy B2, która słynie z dobroczynnego wpływu na kondycję i elastyczność skóry. Są bogate w żelazo, wapń i magnez.
Serca z kurczaka to przysmak w 100% biologicznie odpowiedni dla psa i kota.
Proces liofilizacji zapewnia wszystkie zalety surowego mięsa, w wygodnej suchej formie. Serca kurczaka są lekkie i małe, dlatego sprawdzają się jako przysmak treningowy.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja (inaczej suszenie sublimacyjne) polega na usunięciu wody z zamrożonego produktu. Po procesie mięso zachowuje ten sam zestaw białka, tłuszczu oraz witamin.
Liofilizowane mięso zachowuje swój smak i zapach, dlatego psy i koty je uwielbiają.
Odznacza się wysoką jakością, gdyż proces zachodzi w warunkach, które ograniczają ryzyko pojawienia się reakcji niepożądanych, takich jak utlenianie.
Ciekawostka:
Na początku suszenie sublimacyjne wykorzystywano jedynie do przygotowywania żywności przeznaczonej dla astronautów i kosmonautów, którzy ruszali się w długie misje kosmiczne.
Dziś liofilizatu może spróbować także Twój pies i kot! I pewnie będzie z tego powodu bardzo szczęśliwy.
Co wyróżnia Zdrowy Przysmak od sklepu zoologicznego AmazoniaZoo.pl?
- dobry skład – Twój pies i kot to mięsożercy, a nasze przekąski to 100% mięsa lub ryby, bez barwników, wzmacniaczy smaku
- przejrzystość – Twój zwierzak otrzymuje dokładnie to, co widzisz.
- bezpieczeństwo – liofilizacja mięsa pozwala pozbyć się z niej bakterii, które sprawiają, że żywność się szybko rozkłada.To metoda konserwowania bez użycia konserwantów! Zdrowe Przysmaki są bezpieczne dla psów w każdym wieku.
- naturalna smakowitość – dzięki procesowi liofilizacji mięso smakuje i pachnie tak samo (a nawet lepiej), dlatego to doskonały przysmak dla psich i kocich niejadków.
- proces produkcji – mięso jest mrożone szokowo, w ekstremalnie niskiej temperaturze. Proces liofilizacji usuwa z niego wyłącznie wodę, natomiast cała dobroć składników pozostaje w skoncentrowanej formie!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.