Karmy Paul & Paulina w niczym nie przypominają komercyjnych karm dla zwierząt. Powstają w małej manufakturze, w 100% ręcznie, z mięsa i warzyw, które sam mógłbyś zjeść. Nie znajdziesz w nich konserwantów, odpadów mięsnych i sztucznych zagęszczaczy.
To co je najbardziej wyróżnia to jakość i sposób przygotowania mięsa wołowego. Mięso pochodzi od simentalskiego bydła, które wypasane jest na łąkach Dolnej Bawarii. Jego dostawcami są małe i średnie gospodarstwa, a nie ogromne przemysłowe hodowle. Zwierzęta są hodowane w sposób zrównoważony i odpowiedni dla gatunku, poddawane ubojowi w zaufanej, trzypokoleniowej masarni. Trafia do manufaktury Paul & Paulina bezpośrednio od rzeźnika. To gwarantuje świeżość, o jaką trudno przy masowej produkcji konserw dla zwierząt.
Po pokrojeniu, świeże składniki trafiają do słoika wraz ze specjalnie opracowaną mieszanką naturalnych suplementów, jak algi morskie, skorupki jaja, wiesiołek i tran z dorsza. Gotowanie odbywa się dopiero w szkle, co ogranicza spadek witamin i wartości odżywczych.
Najwyższa jakość wołowiny sprawia, że po otwarciu słoika:
- poczujesz przyjemny zapach gotowanego posiłku, zamiast smrodu, który towarzyszy konserwom dla zwierząt,
- zobaczysz każdy składnik – mięso, warzywa i ugotowaną kaszę, zamiast zmielonego nie wiadomo co.
Godne zaufania i naturalnie zbilansowane receptury.
Receptury powstały we współpracy z cenioną w Niemczech naturopatką, dietetyczką i specjalistką diety BARF, Ute Wadehn. Zamiast sztucznych witamin i syntetycznych dodatków, zawierają kompleks naturalnych suplementów, które wspierają zdrowie i odporność Twojego psa.
Więcej o składnikach.
- Wołowina (mięso mięśniowe 70%, 5% serca, 5% wątróbka) – genialne źródłem białka, witamin oraz minerałów, takich jak żelazo, cynk, fosfor i selen. Fosfor i wapń utrzymują w dobrej kondycji kości i zęby psa. Żelazo zapobiega anemii i umożliwia transport tlenu w krwi. Selen i cynk wzmacniają układ odpornościowy i chronią organizm przed nowotworami. Witaminy z grupy B pomagają organizmowi w prawidłowym wytwarzaniu i wykorzystywaniu enzymów, zapobiegają anemii i wspierają tworzenie czerwonych krwinek.
- Marchew – chroni jelita i błonę śluzową jelit, reguluje trawienie, zawiera wiele witamin i minerałów.
- Cukinia – odkwasza organizm, dostarcza dużo witaminy C, beta-karotenu, potasu i kwasu foliowego.
- Proso/kasza jaglana – bezglutenowe i lekkostrawne źródło węglowodanów, nie podnosi poziomu glukozy we krwi, sprawdza się dla psów wrażliwych i alergików.
- Algi morskie – naturalna multiwitamina dla psa. Zawierają minerały, pierwiastki śladowe i sporą ilość białka. Działają przeciwnowotworowo, wzmacniają odporność i odtruwają organizm z metali ciężkich.
- Olej omega 3-6-9 – mieszanka tłoczonego na zimno oleju z dorsza oraz oleju z ogórecznika. Ogórecznik ma najwyższe stężenie kwasu gamma-linolenowego, który jest gwarantem zdrowej skóry i pięknej sierści. Wspomaga metabolizm i układ sercowo-naczyniowy. Tran z dorsza działa przeciwzapalnie to źródło kwasów omega 3, które działają przeciwzapalnie i antynowotworowo. Jest naturalnym dostawcą witaminy D, która odpowiada między innymi za zdrowie kości.
- Orzechy brazylijskie – zawierają selen, magnez, białko i witaminę B. Działają pozytywnie na układ odpornościowy i funkcjonowanie wątroby.
- Proszek z ekologicznych kiełków gryki – ogromne źródło wszystkich witamin z grupy B (zawiera witaminy B1, B2, B3, B5, B6, B12, kwas foliowy i biotynę).
- Mączka z mięsnych kości wołowych – niewielki dodatek dla zapewnienia odpowiedniej ilości wapnia i fosforu.
- Suszone skorupki jaja – naturalny suplement wapnia dla psa. Wzmacniają zęby i kości, wiążą nadmiar fosforu z mięsa, dzięki czemu chronią nerki psa.
Karmy od Paul & Paulina to dobry wybór, jeśli:
- wierzysz, że jedzenie ma znaczenie,
- zgadzasz się, że niskoprzetworzona dieta jest lepsza od karm przemysłowych,
- chcesz karmić mięsem spożywczym, a nie odpadami trzeciej kategorii,
- cenisz pełnych pasji małych producentów, a nie ogromne zoologiczne koncerny.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.