Żwacz to część żołądka u przeżuwaczy, czyli zwierząt pasących się na trawach. Żołądki przeżuwaczy mają cztery komory. Systematycznie rozkładają trawy na enzymy trawienne , soki żołądkowe i aminokwasy.
W porównaniu do żwaczy białych, żwacze zielone zawierają znacznie więcej składników odżywczych, ponieważ podczas przetwarzania są jedynie wytrząsane, a nie myte. A to oznacza, że w fałdach ścian żołądka pozostają bogate w składniki odżywcze, wstępnie strawione resztki jedzenia oraz zdrowe bakterie.
Dlaczego liofilizowane żwacze to dobry wybór dla psa?
- zawierają cenne enzymy roślinne,
- są bogate w minerały (mangan, żelazo, potas, cynk , miedź, mangan i selen) i witaminy (B, A, C, D i E ),
- wspierają perystaltykę jelit,
- zawierają idealny stosunek wapnia do fosforu,
- zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, które są ważne dla zdrowia skóry, sierści i stawów psa, oraz kwas linolenowy, który zmniejsza stany zapalne w organizmie,
- ich podawanie zapobiega wyjadaniu niefajnych rzeczy podczas spacerów.
Liofilizowane żwacze wołowe są przetwarzane na świeżo po uboju, dlatego ich zapach jest przyjemniejszy od żwaczy suszonych. Pochodzą od zwierząt hodowanych na pastwiskach, które mają dostęp do trawy i świeżych ziół.
Mają formę płaskich pasków, które możesz podzielić na mniejsze kawałki.
Dzięki niskim temperaturom i próżni, proces liofilizacji minimalizuje utratę cennych składników odżywczych.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.