Rarytas znany na całej planecie.
Możesz się wzdrygać na myśl o jądrach indyczych. No chyba, że jesteś kucharzem. Wówczas wiesz, że jądra to smaczny i wartościowy rarytas, którym zajadają się Amerykanie, Kanadyjczycy, Hiszpanie, Irańczycy, Japończycy czy mieszkańcy Wietnamu.
Pewien serbski szef kuchni twierdzi, że można je przyrządzić na 101 sposobów – sprawdzają się na pizzy, w formie pasztecików, grillowane lub smażone jak frytki. My wymyśliliśmy jeszcze jeden sposób 🙂 Jądra indycze w formie liofilizatu to niecodzienny, pełen witamin i minerałów przysmak dla psa.
Petarda pod kątem smaku i wartości odżywczych.
Dzięki liofilizacji przekąski zachowują tyle samo wartości, co świeże mięso. Jądra indycze są bogate w żelazo i witaminę B12, która odpowiada za produkcję czerwonych krwinek oraz zdrowy układ nerwowy. Dostarczają mnóstwo białka, które jest budulcem mięśni, skóry i sierści. Są źródłem magnezu i potasu, czyli minerałów, które wspierają prawidłową pracę mięśni (w tym serca) oraz fosforu, który jest kluczowy dla zdrowych kości.
Z uwagi na atrakcyjny (przynajmniej dla psich nosów) zapach sprawdzają się jako nagroda w trakcie szkolenia oraz wystaw – czyli wszędzie tam, gdzie oczekujesz od psa pełnej współpracy. Przysmaki świetnie urozmaicają dietę. Mogą też służyć jako naturalny wzmacniacz smaku.
Ponieważ proces liofilizacji nie wymaga użycia konserwantów i przeciwutleniaczy, masz pewność, że podajesz w pełni zdrowy i naturalny przysmak.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.