Co wyróżnia karmy dla psa Ritzenberger?
- Karmy dla psów Ritzenberger to połączenie najwyższej jakości składników z delikatnym sposobem ich przetworzenia. Do produkcji używane jest świeże, wcześniej nie przetworzone mięso, o jakości human grade.
- Producent podpisuje się pod jakością produktów swoim własnym nazwiskiem. Stawia na pełną przejrzystość składu, dlatego na etykiecie nie znajdziesz ogólnych formułek w stylu “mięso i produkty zwierzęce”.
- Podstawą receptury jest mięso mięśniowe, dopiero potem serca i podroby. W przeciwieństwie do większości mokrych karm, kiełbasy Ratzenberger zawierają tylko 5% wątróbki, co zapobiega problemom żołądkowym i biegunkom.
- Mięso gotuje się w zasadzie we własnym soku, bez dodatku masy wody, jako taniego wypełniacza. Dzięki temu płacisz za mięso, a nie za galaretkę.
- Jakość składników i mała ilość bulionu sprawia, że dawkowanie jest niemal dwukrotnie mniejsze od zwykłej mokrej karmy.
Ratunek dla psów z alergią pokarmową.
Mięso bizona może budzić pewien sceptycyzm, z uwagi na małą popularność w Polsce i Europie, ale ta mała popularność to też ogromna zaleta. Ponieważ bizon jest rzadkim źródłem białka w karmach dla psów, sprawdza się dla alergików, uczulonych na drób, wołowinę czy jagnięcinę.
Mokra karma Ritzenberger to samo mięso i podroby. Nie zawiera żadnych dodatków, co ułatwia przeprowadzenie diety eliminacyjnej.
Korzyści z bizona w diecie psów.
Pod wieloma względami mięso bizona jest zdrowsze od popularnych rodzajów mięsa, w tym od wołowiny.
- W porównaniu z innymi źródłami mięsa mięso bizona zawiera od 70 do 90 procent mniej tłuszczów nasyconych.
- Jednocześnie jest bogatym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3 i kwasu linolowego — znanych jako „dobre tłuszcze”.
- Zawiera większe ilości witamin B6, B12 i witaminy D.
- Zwalcza stany zapalne, dzięki sporej ilości selenu. Selen, niezbędny minerał, działa jako przeciwutleniacz – zwalcza stany zapalne i pomaga zapobiegać stresowi oksydacyjnemu, który powoduje uszkodzenia komórek i proces starzenia.
- Wspiera silny układ odpornościowy poprzez cynk.
- Pomaga zapobiegać niedoborom żelaza. Bizon jest bogaty w żelazo. To właśnie nadaje mięsu jaskrawoczerwony kolor, który wyraźnie odróżnia je od wołowiny lub drobiu. Żelazo w produktach pochodzenia zwierzęcego jest lepiej przyswajalne niż żelazo występujące w pokarmach roślinnych i skuteczniejsze w zapobieganiu objawom niedokrwistości i innym objawom anemii.
- Bizony zawierają o 50% mniej cholesterolu od wołowiny i wieprzowiny oraz niższy poziom sodu.
Mięso bizona jest wysoce strawne i dzięki temu jego składniki odżywcze są łatwo wchłaniane przez organizmu psa.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.