Podczas przygotowania zwykłej karmy, składniki wielokrotnie poddaje się obróbce termicznej. Ciasto jest najpierw gotowane, a potem suszone (już w formie ciętych chrupek) w temperaturze sięgającej nawet 200 stopni Celsjusza. Taki proces zabija naturalne witaminy i wartości odżywcze, dlatego chrupki spryskuje się tłuszczem i syntetycznymi dodatkami.
Karmy wypiekane w piecu powstają w temperaturze 70 do 110 stopni Celsjusza, a po upieczeniu powoli się chłodzą. Dzięki temu składniki zachowują więcej naturalnych witamin, a białko nie traci aminokwasów. Wypiekanie umożliwia wstępny rozkład skrobi, dlatego psy nie męczą się trawieniem. Chrupki nie pęcznieją i nie powodują nadmiernego rozszerzania żołądka.
Wypiekane w piecu karmy Leiky to prosty i przejrzysty skład, dzięki temu zawsze wiesz, czym karmisz. W środku znajdziesz jagnięcinę z ziemniakami, amarantusem, warzywami i ziołami. To dobry wybór, jeśli szukasz naturalnego jedzenia, a nie produkowanej masowo komercyjnej karmy.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.